Javna vatrogasna postrojba grada Ivanić-Grada
Previous
Next
DOJAVA 193
Kada se nađete u situaciji da Vam ili nekoj osobi prijeti opasnost od požara ili imate neki tehnički nedostatak u stanu, prometnu nesreću ili su ugroženi ljudski životi i imovina, slobodno se obratite vatrogascima za pomoć.

Naše intervencije se ne naplaćuju, osim kada obavljamo neku uslugu koja nije primarna djelatnost.

Usluga se naplaćuje prema službenom cjeniku, a obavljamo je kada brojno stanje  dopušta, bez ugroze operativne spremnosti.

NAZOVITE 193
Nazovite „193“. Da ne bi došlo do pogreške prilikom izlaska na intervenciju, morate dati točne podatke (kratko i jasno), smirenim glasom (bez panike) opišite događaj i kratko odgovorite na pitanja operativnog djelatnika:
Opišite vrsta događaja: požar, prometna nesreća, zastoj dizala, poplava i sl.)
Ako je požar:
Ako je druga nesreća:

Nakon primljene dojave, naš djelatnik alarmira najbližu postaju po prioritetu, odlučuje koliko će vozila iz postaje poslati na intervenciju.

Ovisno o tipu nesreće kontaktiraju se i ostale dežurne službe:

U slučaju većih intervencija, obavještava se zapovjednik smjene i Postrojbe, DUZS – 112, Ured za upravljanje u hitnim situacijama, Gradonačelnik i javnost na upit novinara.

Može vam se činiti da su vatrogasci već trebali doći na mjesto intervencije, ali trebate znati da vatrogasci od trenutka prijema prve dojave izlaze na intervenciju za manje od 1 minute i stižu na mjesto nesreće za manje od 15 minuta u svaki dio grada.