Javna vatrogasna postrojba Grada Ivanić-Grada

Energetska obnova javna vatrogasna postrojba
DSC_0038_1200x800
DSC_0961
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1P1A8442
U Ivanić-Gradu se održava druga zajednička vježba u sklopu projekta ENRAS - 1P1A5317
U Ivanić-Gradu se održava druga zajednička vježba u sklopu projekta ENRAS - 1P1A5391
13340082_1133160833411954_1865324335775959536_o
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
prethodna
sljedeća
Shadow

Održan seminar „Vatrogasne intervencije i opasnosti za vatrogasce na reciklažnim dvorištima i odlagalištima otpada“

U prostorijama Državne vatrogasne škole u Zagrebu danas je, u suradnji Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske i HVZ-a, održan seminar „Vatrogasne intervencije i opasnosti za vatrogasce na reciklažnim dvorištima i odlagalištima otpada“.

Seminar se bavio tematikom koja je jako aktualna posljednjih dana kada se i Zagreb suočava s incidentnom situacijom na odlagalištu otpada pri čemu je nekoliko radnika stradalo, a u kojoj su također bili angažirani vatrogasci.

Uvodno izlaganje su održali predsjednik UPVH-a Goran Franković i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković koji je ovom prilikom održao prezentaciju na temu Požari plastike pri čemu je ukazao na specifičnosti i učinke te naveo primjere iz bliske prošlosti.

Predavanja su obuhvaćala teme zapovijedanja i taktičkog raspoređivanja vatrogasaca na požaru reciklažnih dvorišta, problematike toksičnih učinaka spojeva koji nastaju gorenjem otpada, odnosa učinkovitosti gašenja u odnosu na provedene mjere zaštite od požara. Jedna od tema bavi se i preventivnim mjerama zaštite zdravlja vatrogasaca, a na seminaru su izneseni i statistički podaci vezani za požare odlagališta otpada te preporuke za unaprjeđenje preventivnog pristupa postupanja vatrogasne službe i drugih subjekata..

Ispred JVP Ivanić-Grad seminaru su prisustvovali Jasminko Kranjčec, pomoćnik zapovjednika i Igor Cepetić, voditelj ureda zapovjednika.