Javna vatrogasna postrojba Grada Ivanić-Grada

Energetska obnova javna vatrogasna postrojba
DSC_0038_1200x800
DSC_0961
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1P1A8442
U Ivanić-Gradu se održava druga zajednička vježba u sklopu projekta ENRAS - 1P1A5317
U Ivanić-Gradu se održava druga zajednička vježba u sklopu projekta ENRAS - 1P1A5391
13340082_1133160833411954_1865324335775959536_o
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
prethodna
sljedeća
Shadow

Saniranja posljedica ljetnog nevremena

U ljetnom periodu, sredinom srpnja Ivanić-Grad, Kloštar Ivanić i Križ pogodilo je jako nevrijeme koje je uzrokovalo dosta štete. Najveći teret oko saniranja posljedica tog nevremena pao je na vatrogasne snage – veliku zahvalu moramo uputiti članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava sa područja naše 3 jedinice lokalne samouprave. Bez njih saniranje tih posljedica trajalo bi puno duže. Samo ćemo spomenuti da je nakon nevremena zaprimljeno više od 300 poziva gdje je bila potreba za interveniranjem, od kojih je većina i sanirana. Naprosto fizički nismo mogli stići na sve lokacije, pa su neke od tih dojava vlasnici i sami riješili. A neke od situacije su riješene i usput, kada smo bili na terenu. Sve intervencije su odrađene na visokom nivou, iako ih je bilo dosta koje su išle i van vatrogasnog opisa poslova.

Nedugo nakon nevremena, početkom kolovoza našem području zaprijetile su i poplave – tako je vodostaj Save na Dubrovčaku premašio rekord postavljen 2010. godine. Opet se zahvaljujemo svim DVD-ima sa područja Ivanić-Grada, Križa i Kloštar Ivanića koji su velikim trudom uspjeli sačuvati mjesta gdje su intervenirali – radilo se najviše o naselju Dubrovčak Lijevi, no dio snaga je išao i u ispomoć u Općinu Rugvica.

Uz ta dva događaja bila je tu i redovna dislokacija vatrogasaca na priobalje, gdje su neki naši djelatnici sudjelovali u gašenju velikog požara koji je zahvatio područje Grebaštice, ali i u Župi dubrovačkoj Plat.

Naravno bilo je tu i intervencija koje su bile iznimno zahtjevne – tehničke intervencije u prometu, požari…

Kao neke dvije značajnije i opasnije možemo navesti prometnu nesreću u kojoj su sudjelovala dva vozila u Bunjanima i gdje je trebalo spašavati osobe iz vozila, te požar kamp kućice u Trebovcu gdje se po tko zna koji puta pokazalo sa kakvim opasnostima se vatrogasci u svom djelovanju susreću (požar kamp kućice pune smeća, iz koje se tijekom gašenja čula pucnjava – da li od metaka ili nešto drugo, i na koju je bila spojena struja kablom koji je išao po zemlji i nije bio vidljiv).

Puno događanja u samo dva ljetna mjeseca.

Ali zbog svega toga vaši vatrogasci i jesu tu!