Javna vatrogasna postrojba grada Ivanić-Grada

Vatrogasci Ivanić-Grada završili osposobljavanje vatrogasaca s Ugljana i Pašmana

5. travnja 2019.
JVP Ivanić-Grad

Polaganjem testova iz teoretskog dijela nastave, u Preku su danas završili višednevna obuka i vatrogasne vježbe u kojima su sudjelovala dobrovoljna vatrogasna društva iz Preka, Pašmana i Tkona.

Na nastavi organiziranoj u dva dijela, otočni vatrogasci stjecali su nova znanja na predavanjima u POU Dom na žalu te na praktičnim vježbama u Preku i Sutomišćici.

– Vatrogasnu vježbu organizirali smo u suradnji s kolegama iz Javne vatrogasne postrojbe iz Ivanić Grada i Vatrogasnog saveza Ivanić Grada i ovim putem želim im zahvaliti na uloženom trudu i prenošenju znanja i iskustava. U 74 radna sata, koliko su ukupno trajali nastava i vježbe, naši su dečki prošli obuku iz polaganja požarnog voda od hidranta prema požarištu, gašenje s pjenom ili s vodom, spašavanje, penjanje po ljestvama… Na vježbi smo koristili opremu DVD-a Preko i vozilo JVP Ivanić Grad, a ukupno je sudjelovalo 28 vatrogasaca, 15 iz Preka, šest iz Pašmana i sedam iz Tkona, kaže Božo Ivanov, zapovjednik DVD-a Preko.

Na nastavi u POU Dom na žalu predavanja o protupožarnoj zaštiti i preventivi te svim oblicima i vrstama vatrogasnog djelovanja održali su Tomislav Abramović, predsjednik Vatrogasne zajednice Ivanić Grada, Perica Perković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Ivanić Grada, Mario Jelent, zaposlenik JVP Ivanić Grad, te Krešimir Ceranić, član predsjedništva Vatrogasne zajednice Ivanić Grada.

Podsjetimo, članovi DVD-a Preko protkraj prošle godine od kolega iz Ivanić Grada dobili su vrijednu donaciju: dva izolacijska aparata, pet boca kisika i hidraulične škare koje se najčešće koriste u prometnim nesrećama u kojima moraju intervenirati i vatrogasci.