Javna vatrogasna postrojba Grada Ivanić-Grada

Energetska obnova javna vatrogasna postrojba
DSC_0038_1200x800
DSC_0961
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1P1A8442
U Ivanić-Gradu se održava druga zajednička vježba u sklopu projekta ENRAS - 1P1A5317
U Ivanić-Gradu se održava druga zajednička vježba u sklopu projekta ENRAS - 1P1A5391
13340082_1133160833411954_1865324335775959536_o
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
prethodna
sljedeća
Shadow

Imenovani članovi Županijskog vatrogasnog zapovjedništva

Županijsko vatrogasno zapovjedništvo, stručno operativno tijelo za vođenje i koordinaciju vatrogasnih intervencija prilikom velikih požara otvorenoga prostora, konstituirano je na jučerašnjem sastanku.

Odlukom župana Stjepan Kožića u Zapovjedništvo su imenovani: Josip Novosel, Nevenko Čižmešija, Dario Kezerić, Ivica Mačković, Borislav Turan, Ivan Stepić, Mladen Žitković, Damir Čičko i Željko Remenar. Zapovjedništvo je konstituirano kao jedna od mjera prijedloga Provedbenog plana unapređenja zaštite od požara na području županije u 2018. godini.

– Iznimno je bitno da sustav vatrogastva, odnosno Civilne zaštite kvalitetno funkcionira na terenu u slučaju bilo kakvih problema. Osim toga, za sjednice smo prisutne predstavnike dobrovoljnih vatrogasnih društava i javnih postrojbi upoznali i prijedlogom Provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za iduću godinu, a raspravljali smo i o određenoj problematici na terenu. Htjeli smo dobiti povratnu informaciju gdje su problemi i na koji način Županija može djelovati prije nego se dogodi bilo kakva havarija – rekao je zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Za sjednice se govorilo i o sustavu veza, koji je, kako je rekao zapovjednik VZ Zagrebačke županije Josip Novosel, „rak-rana“ hrvatskoga vatrogastva.

– Županija daje veliki obol rješavanju ovoga problema. Ove je godine nabavljeno 100 ručnih radio stanica, a za iduću godinu je planirana i nabava radio stanica za vatrogasna vozila. Komunikacija vatrogasaca se ne smije bazirati na mobitelima, stoga će VZ Zagrebačke županije izraditi prijedlog povezivanja radio vezom cijelog prostora županije – rekao je Novosel.