Javna vatrogasna postrojba grada Ivanić-Grada

VII. Državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske

4. listopada 2016.
JVP Ivanić-Grad

Natjecateljsko odjeljenje Vatrogasne postrojbe Grada Ivanić-Grada sudjelovalo je na Državnom natjecanju vatrogasaca koje se održavalo 30. rujna i 1. listopada 2016. godine u Puli na Sportsko rekreacijskom centru Uljanik.
Plasman na Državno natjecanje je izboren 2015. godine nakon odluke zapovjednika o formiranju natjecateljskog odjeljenja unutar Vatrogasne postrojbe koje je sudjelovalo na gradskom i županijskom natjecanju gdje su osvojena prva mjesta.
Pripreme i treninzi ekipe su se odvijali pod nadzorom zapovjednika Vatrogasne postrojbe Daria Kezerića koji je u pratnji zamjenika zapovjednika Jasminka Kranjčeca vodio ekipu na Državno natjecanje.
Natjecanju u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice održavalo se dva dana.
Prvog dana 30.9.2016. bio je službeni trening koji je ekipa odradila s odličnim vremenima vježbe i štafetne utrke te pokazala da je spremna za natjecanje koje je održano u subotu 1.10.2016.
Nakon službenog treninga ekipu je obišao gradonačelnik Grada Ivanić-Grada g. Javor Bojan Leš te im dao podršku i zaželio uspjeh na natjecanju.
Na samom natjecanju moralnu podršku su davali suci iz VZG Ivanić-Grad (predsjednik VZG Branko Petrinec, Zdravko Filipaj i Zdravko Šepec) te delegacija iz Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada (Igor Cepetić, Josip Bocin, Danijel Husarić i Damir Karlović).
Na sedmom Državnom natjecanju vatrogasaca RH uz ekipu Vatrogasne postrojbe s područja Ivanić-Grada sudjelovale su ekipe žene A DVD-a Ivanić-Grad i muški A DVD-a Deanovec.
Ekipe DVD-a Ivanić-Grad i DVD-a Deanovec su polučile dobre rezultate, a Vatrogasna postrojba Grada Ivanić-Grada osvojila je prvo mjesto u A kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi i tako postala državnim prvakom.
Ovim uspjehom osiguran je nastup na vatrogasnoj olimpijadi koja će 2017. godine održati u Villachu u Austriji gdje će Vatrogasna postrojba Ivanić-Grad zastupati RH u A kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi.
Članovi natjecateljskog odjeljenja VP Ivanić-Grad koji su osvojili naslov prvaka su:
Ivan Brezovečki, Denis Čabrajec, Ivan Bašica, Kristijan Kelšin, Antonijo Milić, Dominik Kezerić, Bojan Kelšin, Hrvoje Šimunović, Marko Poje, Kristijan Kauzlarić.