Javna vatrogasna postrojba grada Ivanić-Grada

Obuka vatrogasaca za gašenje požara u zatvorenom prostoru

27. prosinca 2012.
JVP Ivanić-Grad

U organizaciji i uz sufinanciranje Vatrogasne zajednica  krapinsko-zagorske županije, u Vatrogasnoj postrojbi Ivanić Grada organizirana je u dva termina  Obuka vatrogasaca za gašenje požara u zatvorenom prostoru .
Obuka je praktične naravi i održava se u „ Simulatoru plamenih udara“.
Seminari  i obuka  traju dva dana, a održavaju se pod vodstvom međunarodno licenciranih instruktora, iskusnih vatrogasaca OPERATIVACA iz hrvatskih vatrogasnih postrojbi.

Iako je osnovni cilj uvježbavanje vatrogasaca za prepoznavanje i načine sprječavanja naglih razbuktavanja (tipa flashovera i backdrafta), ovom se obukom učinkovito uvježbavaju i druge, za vatrogasce životno važne stvari, sve kroz niz predavanja i praktičnih vježbi.

Ulasci u Simulator se izvode u više stupnjeva, počinje se s privikavanjem na temperaturu i promatranjem razvoja požara, nastavlja se sa simulacijama plamenih udara, sprečavanjem plamenih udara,a završava sa pravilnim ulaskom u prostor zahvaćen požarom.

Ovu korisnu i vrlo zahtjevnu obuku završilo je 20 polaznika iz VZ KZŽ i to: 12 polaznika iz VZO Hum na Sutli,  po 3 polaznika iz DVD Đurmanec i Budinšćina i 2 polaznika iz JVP Krapina.